Aan de Duitse romantische route staat het 3D-museum

7 augustus 2017

Het Museum 3. Dimension heeft haar activiteiten gestart in 1987 en is vanaf het begin gevestigd in het historische complex van de Nördlinger Toegangspoort in de stad Dinkelsbühl. In het bijbehorende authentieke en hoge molengebouw laat het museum bezoekers kennismaken met 3dimensionale beeldtechnieken en objecten en kunstwerken waarin verschillende 3D-technieken zijn verwerkt. Jongeren en ouderen kunnen op een plezierige en onderhoudende wijze de visuele en optische technieken leren kennen en leren ervaren.

Aan de Duitse romantische route staat het 3D-museum

Museum 3. Dimension

Dinkelsbühl ligt aan de romantische route en heeft een ommuurde historische stadskern en een boeiende historie. Voor een kort of lang verblijf een goede keuze en een bezoek aan het museum, dat zich inmiddels heeft kunnen ontwikkelen tot een science center, zal zeker aan de verwachtingen voldoen. Gerhard O. Stief, de bezitter van het museum en alle museale collecties, heeft door zijn kennis, ervaring en vooral door zijn doorzettingsvermogen een zeer interessant en fascinerend geheel opgebouwd.

Aan de Duitse romantische route staat het 3D-museum - 2 Aan de Duitse romantische route staat het 3D-museum - 3 Aan de Duitse romantische route staat het 3D-museum - 4

Het magische spel van diepte zien in een platte afbeelding met een zogenoemde 3D-bril laat bezoekers verbazen. In het museum is waarschijnlijk één van de grootste collecties met hologrammen permanent te bewonderen. Maar er is veel meer te ontdekken in het mooiste museum voor de 3.dimensie in Europa. Naast grote 3D-anaglyfenfoto’s, 3D-stereoscopische foto’s, lenticulaire 3D-foto’s, random dot stereogrammen en anamorfosen, presenteert het museum stereocamera’s, viewmasterkijkers en pop-up boeken. Diverse doeobjecten testen inzicht en wiskundige belangstelling. Visueel en optisch bedrog bij het kijken naar ogenschijnlijk normale afbeeldingen verrast elke bezoeker.

Museum 3. Dimension, Nördlinger Tor, D-91550 Dinkelsbühl, www.3D-Museum.de.