Vrede in de geschiedenis als voorbeeld voor de toekomst

19 augustus 2018

De groots opgezette en vijfvoudige expositie “Vrede. Van toen tot nu” blijft nog tot en met 2 september 2018 te beleven op vijf museumlocaties in Münster (D), met vijf catalogi, vijf prachtige opstellingen en dat in de stad van de Europese vrede! In de concepten van de 5 exposities staat een centrale vraag: “Waarom kunnen mensen altijd zo moeilijk en lastig samen in vrede leven?” Aan de hand van historische feiten en gebeurtenissen laten de makers van de exposities bezoekers van dichtbij zien waarom dit zo’n enorme opgave was en in de toekomst misschien wel zo zal blijven.

Vrede in de geschiedenis als voorbeeld voor de toekomst

Vrede. Van toen tot nu

Vrede is meer dan het verdrijven van geweld. Met permanente vrede zijn verbonden hoop op harmonie, vriendschap, liefde, geluk, welvaart en gerechtigheid. Het hebben van vrede is een taak van de mensheid en misschien wel één van de mooiste kunstwerken in de wereld van morgen. Info op www.lwl-museum-kunst-kultur.de.

Vrede in de geschiedenis als voorbeeld voor de toekomst - 2 Vrede in de geschiedenis als voorbeeld voor de toekomst - 3 Vrede in de geschiedenis als voorbeeld voor de toekomst - 4


Gerelateerde artikelen