Vreemde bouwconstructies zorgen voor veel verwarring

22 augustus 2018

De Zwitserse tekenaar, ontwerper en vooral kunstenaar Sandro Del-Prete ontwerpt en realiseert magnefieke en raadselachtige bouwconstructies, die in werkelijkheid zo niet gebouwd kunnen worden. Opmerkelijk is het dan dat uitgerekend de redactie van het vastgoedtijdschrift The Network in haar uitgave van juni 2018 koos voor een interessante presentatie van onmogelijke figuren en constructies waarin bijna onopgemerkt wordt gespeeld met het fenomeen van vals perspectief en onze visuele waarneming.

Vreemde bouwconstructies zorgen voor veel verwarring

Bezoek Illusoria-Land van Sandro en Yolanda Del-Prete

Sandro Del-Prete goochelt met hoeken, bogen, boven en onder, wisselbeelden, diepte en met meervoudige voorstellingen in een tekening. In de bijdrage in het tijdschrift krijgt de lezer een beeld over de keuze van Sandro voor een wereld van optische illusies, waarin zijn tekeningen en constructies geplaatst zijn.

Vreemde bouwconstructies zorgen voor veel verwarring - 2 Vreemde bouwconstructies zorgen voor veel verwarring - 3 Vreemde bouwconstructies zorgen voor veel verwarring - 4
The Real Estate Network juni 2018 bevat een rijk geillustreerd artikel over Sandro Del-Prete.

In Florence werd Sandro tijdens zijn studie aan de plaatselijke Academie sterk geïnspireerd door het werk van oude meesters en bestudeerde hun technieken en gebruik van materialen. Zijn aanvankelijke tekenhobby kreeg al snel een professionele invulling met uiteindelijk als kers op de taart een eigen museum en galerie, die hij samen met zijn vrouw Yolanda bedrijft.


Gerelateerde artikelen