Weense voorjaarsveiling bij het Veilinghuis WestLicht

21 maart 2014

Op 22 maart 2014 vindt de 25e WestLicht Fotografica-veiling plaats. Onder leiding van Peter Coeln heeft zijn team aan deskundigen en fotografica-specialisten weer een breed aanbod aan antieke, klassieke en modernere fotoapparaten en toebehoren weten te verzamelen voor de 25e internationale fotograficaveiling aan de Westbahnstrasse 40 te A-1070 Wenen.

Weense voorjaarsveiling bij het Veilinghuis WestLicht

WestLicht Photographica Auction

Het complete aanbod staat beschreven en afgebeeld in de goed verzorgde catalogus in de uitvoering van de handige ringband. Traditioneel is het aanbod aan Leitz-Leica camera’s het grootst. De condities van de aangeboden fotocamera’s (vanaf 1926) is in de catalogus aangegeven. Ook de foto’s van het veilingmateriaal geven in het algemeen al een kwalitatieve indicatie van het aangeboden materiaal. Een heel bijzonder veilingstuk was de Hasselblad 500 ruimtevaart fotocamera, afgebeeld op de voorzijde van de catalogus. Met deze fotocamera heeft Jim Irwin tijdens zijn korte verblijf op de maan foto’s gemaakt. Op het gebied van stereofotocamera’s is er aanbod van onder andere de Eastmann Kodak stereo-hawkeye, Voigtländer Stereoflektoscoop 6 x 13 cm camera, de Contessa Nettel Duchessa Stereocamera en Ica Stereo Lloyd. Verder presenteert het team spionage en miniatuur camera’s en camera-rariteiten. Voor verzamelaars van antieke camera’s is er zelfs een aanbod uit de 19e eeuw. De catalogus is ook een verzamelobject.

Voor de resultaten van de 25e Fotografica-veiling bij WestLicht kunt u terecht op de website www.westlicht-auction.com. Ook voor info over de volgende veilingen kunt u het beste regelmatig de site raadplegen.


Gerelateerde artikelen