Wonderlijke waarnemingen in magische stereogrammen

11 januari 2013

De unieke verschijningsvorm van het 3D stereogram inspireert veel ontwerpers en vooral veel kijkers naar en verzamelaars van deze wonderlijke ogenschijnlijk bijna ritmische terugkerende beelden in 2D uitvoeringen met een verborgen 3D plaatje. De basis voor het stereogram is in het algemeen een fotografische opname van een herkenbare scène. Door digitaal knip- en plakwerk wordt de scène voorbereid voor een digitale integratie van het verborgen plaatje. Door enige oefening en ervaring is het mogelijk om al snel te genieten van de magische verborgen voorstelling.

Wonderlijke waarnemingen in magische stereogrammen

Incredible 3D Eye Tricks

De unieke verschijningsvorm van het stereogram geeft voor vele kijkers een uitdaging om snel speciaal te kijken en met het 2D oppervlak van het plaatje te spelen. Het is de verrassing van het ontdekte 3D beeld, door het kijken of staren naar het afgedrukte plaatje, die de kijker enthousiast maakt. In het boek geven de auteurs uitgebreid de meest gebruikte methoden om de verborgen magische beelden te kunnen zien. De kijker kiest uit verschillende methoden en kan al snel genieten van zijn eerste ervaring. Hij kijkt in de diepte of kijkt scheel.

Met bijna 100 nieuwe ontwerpen is dit boek weer een veel gevraagde uitbreiding voor kenners en beginners. De 2 auteurs hebben zich ontwikkeld als experts op het gebied van stereogrammen en driedimensionale verborgen beelden. Een welkome aanvulling op de boekenmarkt van 2D/3D beelden in de vorm van stereogrammen en het spel met onze visuele waarneming.

ISBN 978-1-84858-030-5, “Incredible 3D Eye Tricks”, Gene Levine en Gary W. Priester, Arcturus Publishing, 2012, 128 pagina’s


Gerelateerde artikelen