Professor Murphy's wereld met optische verwisselingen

10 november 2015

Van de bekende experimenteerbox onder de naam van Professor Murphys wonderwereld met curiositeiten verscheen recent een Duitse editie. Voor verzamelaars van optische illusies een unieke gelegenheid om de collectie weer uit te breiden. De experimenteerbox bevat 70 fascinerende spelletjes en experimenten met optische illusies en andere merkwaardige visuele goocheltrucs.

Professor Murphy's wereld met optische verwisselingen

Professor Murphy's Optische Täuschungen

De kleurrijk ontworpen en uitgevoerde box laat bezitters kennismaken met driedimensionale afbeeldingen en de allereerste bewegende beelden. Een stevige verzameling van een diversiteit aan individuele spelletjes en spelletjes die uitstekend in groepsverband gespeeld kunnen worden. Bijzonder interessant is het bijbehorende spel kaarten met een schat aan optische illusies.

Professor Murphy's wereld met optische verwisselingen - 2

Door het laten draaien van bijzonder ontworpen schijfjes komen vanuit een zwart-wit patroon zomaar kleurrijke patronen tevoorschijn. Een onmogelijke driehoek kan worden gebouwd en dankzij het hocus pocus vouwpapier is het mogelijk om indruk te maken op toeschouwers. In het bijbehorende instructie- boekje worden meerdere ingewikkelde en te vouwen spelletjes gedetailleerd uitgelegd. Leerzaam en verbazingwekkend zijn de experimenten met het visuele verschijnsel van de nabeelden. Heel interessant om dit feno-meen te ervaren. De experimenteerbox is werkelijk een bijzondere aanwinst voor het onderwijs en voor het familiegebeuren.

ISBN 978-1-4748-1206-1, “Professor Murphys Optische Täuschungen”, Parragon Books, 2015, experimenteerbox en een informatie- en instructieboekje, 32 pagina’s.