Onze zintuigen prikkelen met 50 leerzame spelletjes

8 november 2015

Met de opzet van het boekje “De 50 beste waarnemingsspelletjes” is het mogelijk om samen of individueel onze zintuigen op een bepaalde en gestuurde manier te activeren en te prikkelen. Veelal wordt in het algemeen slechts één van de zintuigen per spelletje aan het werk gezet. Alle spelletjes zijn bedoeld voor kinderen en worden meestal in groepsverband uitgevoerd.

Onze zintuigen prikkelen met 50 leerzame spelletjes

Die 50 besten Wahrnehmungsspiele

Door de duidelijke toelichting op het spel en een opsomming van de eventueel benodigde materialen is alles gemakkelijk uit te voeren. Het boekje bevat onder andere woordspelletjes, gehoor experimenten, fluistergesprekken, het herkennen van de bladeren van bomen, het voelen van onbekende voorwerpen en materialen en het op afstand oplossen van een kleine legpuzzel met slechts een aantal puzzelstukken. Het licht uit een diaprojector en een gespannen laken zorgen voor een uniek spel met schaduwen.

Veel plezier wordt er beleefd met kinderen op een rijtje voor een grote spiegel. Er zijn meerdere groepsspelletjes waarbij het proeven en ruiken aan de orde komen. Het schatzoeken in de zandberg, het benoemen van voorwerpen en objecten in een grabbelzak prikkelt de fantasie. Ook speurneuzen en fijnproevers worden op hun wenken bediend door de auteur van deze leuke en inspirerende uitgave voor het basisonderwijs, voor thuis, voor het gebruik tijdens verjaardagfeestjes en vakantie- en groepsbijeenkomsten.

ISBN 978-3-7698-1613-6
“Die 50 besten Wahrnehmungsspiele”, Andrea Erkert, Don Bosco Medien, 2009, 7e druk, 69 pagina’s.


Gerelateerde artikelen