3000 jaar cultuur uit Egypte in een industriële omgeving

14 november 2019

Het museum Weltkulturerbe Völklinger Hütte presenteert tot en met 24 november 2019 de wereld waarin de Farao’s waarde gaven aan goud en hun dromen over het eeuwige leven doorgaven aan het volk. De expositie “PharaonenGold - 3000 Jahre altägyptische Hochkultur” toont in een aantal exclusieve industriële ruimten van het museum aan de hand van 160 stukken de zeer oude schatten uit het oude Egypte rondom de verwerking en het gebruik van goud.

3000 jaar cultuur uit Egypte in een industriële omgeving

PharaonenGold - 3000 Jahre altägyptische Hochkultur

In de vorm van de opstellingen, de bijbehorende produkten en informaties en de zeer mooi en rijk uitgevoerde catalogus is dit de eerste maal dat bezoekers van zo dichtbij een fascinerende indruk kunnen krijgen van de waardevolle museumschatten in goud en andere kostbare materialen en ontwerpen uit 3000 jaar cultuur. In de rondgang langs de vele prachtige stukken voelen bezoekers de magische en religieuze kracht die van gouden sieraden uitgaat.

Voor de Egyptenaren stond goud voor onverwoestbaar en werd symbool voor het eeuwige leven. Voor de expositie stelden meerdere toonaangevende musea stukken ter beschikking. Tevens kan het museum beschikken over kostbare stukken afkomstig uit diverse internationale privécollecties. Uniek voor deze expositie is de combinatie van het ruwe industriële erfgoed in ijzer en staal en het kwetsbare culturele erfgoed uit Egypte. De catalogus is van hoge waarde voor alle kunstliefhebbers.

ISBN 978-3-94756-340-1, “PharaonenGold - 3000 Jahre altägyptische Hochkultur”, Meinrad Maria Grewenig, Edition Völklinger Hütte, 2019, 256 pagina’s.

Weltkulturerbe Völklinger Hütte, D-66302 Völklingen / Saarbrücken, www.voelklinger-huette.org.


Gerelateerde artikelen