3D-lenticulaire foto’s zelf afdrukken met inkjetprinter

22 september 2017

Bij de Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie - NVvS verscheen onlangs het 3D-Bulletin nummer 209. Op de titelzijde prijkt een 3D-foto in anaglyfentechniek. Met behulp van een 3D-anaglyfenbril is het voormalige kasteel te zien in drie dimensies. Naast enkele anaglyfenfoto’s bevat deze uitgave een geweldige schat aan 3D-stereoscopische foto’s met beelden uit het heden en het verleden. Met de 3D-stereoscopische bril of met enige oefening zonder, worden linker en rechter plaatjes via de werking van onze hersenen samengevoegd tot plaatjes met diepte effect.

3D-lenticulaire foto’s zelf afdrukken met inkjetprinter

NVvS - Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie

Een klein gedeelte van het 60 pagina’s tellende kleurrijke tijdschrift staan geheel in het teken van verenigingsactiviteiten, waaronder de programma’s voor de projectiedagen in Huizen. Dit gedeelte is ook voorzien van driedimensionale afbeeldingen. De hoofdredacteur Dennis Boersma bracht een bezoek aan de Stereoscopic Society Convention 2017, schreef er een verslag over en toont aan de hand van 3D-foto’s zijn belevenissen.

Ook presenteert hij de mogelijkheden voor het realiseren van stereoscopische foto’s, het omzetten naar lenticulaire beelden en het afdrukken van de digitale resultaten op lenticulair materiaal. Na het doornemen van drie artikelen, regelen van de benodigde materialen en een inkjetprinter, moet het mogelijk zijn om 3D-lenticulaire foto’s te presenteren. Het Bulletin bevat tips over het succesvol converteren van 2D- naar 3D-plaatjes. De eerstvolgende 3D-projectiedag vindt plaats op zaterdag 2 december 2017 in de 3D-projectiezaal van ’t Visnet in Huizen. Kijk voor info op www.stereofotografie.nl.


Gerelateerde artikelen