Driedimensionale plaatjes visualiseren echte situaties

20 september 2017

Voor educatieve doeleinden en het realiseren van creatieve momenten kunnen 3D-afbeeldingen uitgevoerd in de 3D-anaglyfenbeeldtechniek bijdragen aan het visualiseren van echte situaties. Daarmee krijgt de kijker sneller informatie en inzicht in de werkelijke vormen en dimensies van het object, voorwerp of van mens en dier.

Driedimensionale plaatjes visualiseren echte situaties

3-D Thrillers! - Menselijk lichaam

Met de rood-blauwe 3D-bril op ziet alles er in vorm en kleur anders uit. Kleuren in een oorspronkelijk gekleurd plaatje, maar door de conversie in 3D-anaglyf omgezet, verdwijnen na het kijken door de 3D-bril en geeft het plaatje een 3D-beeld terug. In de serie 3-D Thrillers! zijn in de Engelse taal een aantal leuke speelse boekjes met bijbehorende speciale 3D-bril verschenen.

De inhoud van de leerzame boekjes is een combinatie van afbeeldingen in 2D en 3D met interessante verklaringen en wetenswaardigheden over de belangrijkste onderdelen van het onderwerp. Voor kinderen, jongeren en volwassenen die nog niet op de hoogte zijn van anaglyfenplaatjes en het gebruik van de 3D-bril hebben de uitgaven toch een aantrekkelijke uitstraling.

Driedimensionale plaatjes visualiseren echte situaties - 2 Driedimensionale plaatjes visualiseren echte situaties - 3 Driedimensionale plaatjes visualiseren echte situaties - 4

Een aantal van deze boekjes zijn ook in het Nederlands uitgegeven. In de uitgave over het menselijk lichaam bespreekt de auteur zintuigen, het lichaam van binnen en van buiten, de organen, ons brein en de bedreigingen van verschillende ziekten. Diverse tips voor een gezond leven maken deze uitgave extra aantrekkelijk. Het tweede boekje met een aantal 3D-plaatjes gaat geheel over de heersers van de zee: de haaien. De spectaculaire 3D-afbeeldingen van haaien zorgen voor bijzondere momenten bij de kijkers. De belangrijkste kenmerken, eigenschappen en bedreigingen van haaien zijn besproken.

ISBN 978-1-84837-106-4, “3-D Thrillers! - Menselijk lichaam”, Paul Harrison, Arctic Publishing, 2008, 16 pagina’s.

ISBN 978-1-84837-109-5, “3-D Thrillers! - Haaien”, Lynn Gibbons en Chris Coode, Arctic Publishing, 2008, 16 pagina’s.


Gerelateerde artikelen