Aanwinsten voor groeiende OF - tijdschriftencollecties

5 oktober 2017

Ook deze maand werden er weer enkele tijdschriften aan onze onderscheidenlijke OF-tijdschriftencollecties toegevoegd. De aanwinsten zijn verkregen door aankoop, schenking en oplettendheid op een beurs. Het speuren naar specifieke tijdschriften, publicaties, brochures, spelletjes en boeken om op te nemen in uw verzamelingen met de door u gekozen thema’s en onderwerpen vraagt om geduld, oplettendheid, om persoonlijke contacten en speurzin.

Aanwinsten voor groeiende OF - tijdschriftencollecties

Verzamelen van thematische tijdschriften is een uitdagende hobby.

Het tijdschrift IABM Journal 102 is een publicatie van de internationale belangenvereniging IABM - “International trade association for suppliers of broadcast and media technology” met hoofdkantoor in Engeland en vestigingen in andere landen. De titelzijde bevat een foto uitgevoerd in de anaglyfenbeeldtechniek in rood/cyaan.

Aan de collectie tijdschriften met anaglyfenplaatjes konden wij het Zwitserse tijdschrift raum toevoegen. Het tijdschrift uit 1983 heeft bijzonder veel aandacht voor het fenomeen van de anaglyfentechniek en het creëren van driedimensionale plaatjes, die een diepte-effect laten zien met de bijgeleverde rood/groen 3D-bril op. Ook enkele advertenties bevatten 3D-plaatjes.

Aanwinsten voor groeiende OF - tijdschriftencollecties - 2 Aanwinsten voor groeiende OF - tijdschriftencollecties - 3 Aanwinsten voor groeiende OF - tijdschriftencollecties - 4

Tijdschrift Discover bracht in haar april 2014 uitgave een artikel over het werk en leven van de Oostenrijkse psycholoog en psychoanalist Sigmund Freud en de trendy aandacht voor zijn erfgoed. Het tijdschrift behoort bij onze collectie Neurologie en de collectie Wetenschappers.

De uitgave van de Süddeutsche Zeitung van september/oktober 2017 is heeft een bijzondere opbouw. Eén zijde is voor de kinderen en de omgekeerde zijde voor de volwassenen. De zijde voor kinderen bevat spelletjes, experimenten en aandacht voor het fenomeen van optische illusies.


Gerelateerde artikelen