Albert Einstein als vriendelijk onderzoeker

22 april 2013

Wetenschapper Albert Einstein is bij toeval en vanuit een grote nieuwsgierigheid wetenschap gaan studeren. Hij maakte op jonge leeftijd al kennis met technieken en mechanische modellen in de fabriek van zijn vader. Albert Einstein werd in 1879 geboren in het Duitse Ulm en leerde al op zijn twaalfde het vak meetkunde.

Albert Einstein als vriendelijk onderzoeker

Albert Einstein: een vriendelijke genie

De familie verhuisde regelmatig en zelfs naar een stad in Italië, maar de jonge Albert bleef achter vanwege zijn scholing. Leren vond hij leuk, maar van school hield hij niet. In 1896 stuurde zijn ouders hem naar school in Zwitserland voor een opleiding tot leraar natuurkunde en wiskunde.

Er was onvoldoende aanbod voor de klas waardoor hij terecht kwam bij het Patentbureau in Bern. Hij verdiepte zich verder in de natuurkunde en schreef wetenschappelijke artikelen. De inhoud daarvan veranderde de wereld in bijzondere mate. Waarmee en met welke invloed is op een boeiende wijze beschreven in het interessante boekje “Albert Einstein - Een vriendelijke genie”.

Dit educatieve boekje behoort tot de boekenserie “Sterren!”, een serie thema-boekjes over beroemde wetenschappers en onderzoekers. Dit les- en leermateriaal stimuleert leerlingen om actief op zoek te gaan naar het leven en werk van de betreffende wetenschapper. Het lesmateriaal is geschikt als verdiepingsmateriaal voor de pientere leerlingen vanaf groep 7. Het jaar 1905 was belangrijk voor Einstein. Hij publiceerde interessante bouwstenen voor de moderne natuurkunde. Deze bouwstenen zijn op aantrekkelijke wijze besproken.

ISBN 978-90-8664-284-7, “Albert Einstein”, Don Herweck, Uitgeverij Schoolsupport, 2011, 32 pagina’s


Gerelateerde artikelen