AnOther Magazine viert het jubileum met een 3D-cover

11 augustus 2017

Bij het 15-jarig bestaan van het mode en cultuur tijdschrift AnOtherMagazine, uitgegeven door Dazed Media, heeft de uitgever voor de uitgave lente/zomer 2016 een gelimiteerde editie laten ontwerpen. In een oplage van 1000 tijdschriften is de titelzijde voorzien van een driedimensionale afbeelding van het portret van de wereldberoemde mode icoon Karl Lagerfeld. De 3D lenticulaire afbeelding (de uitgever gebruikt in haar presentatie de benaming hologramcover) is in het tijdschrift ondersteund door een hoofdartikel van 30 pagina’s over de mode van Karl Lagerfeld.

AnOther Magazine viert het jubileum met een 3D-cover

AnOther Magazine spring/summer 2016 3D-cover

Om het idee voor de 3D lenticulaire foto voor het jubileumnummer om te zetten in een realisatie koos de uitgever voor de ervaring van Rob Munday, de bekende Londense holograaf, fotograaf en kunstenaar. Rob Munday reisde voor zijn bijzondere opdracht met zijn 3D-camerasysteem naar de Parijse studio 7L van Karl Lagerfeld. Hij fotografeerde hem via een twee meter lange rails en maakte met een op de rails bevestigde glijdende camera een serie van 50 opnamen in een hoge resolutie. Deze opnamen vormden de basis voor een verdere bewerking in zijn 3D-systeem met als resultaat een geweldig mooie 3D-plaat op het 480 pagina’s stevige modetijdschrift.

Bijgaand plaatje (Afb.1) geeft een beeld van de gerealiseerde, spectaculaire en unieke 3D-foto. De originele lenticulaire 3D-foto van Karl Lagerfeld bevat enkele fascinerende beeldbewegingen. Om een scherp beeld te geven in onze nieuwsbrief van de voorzijde van het tijdschrift is gebruik gemaakt van de beschikbaar gestelde persfoto’s in een 2D-uitvoering. De eerste uitgave van AnOther Magazine verscheen in 2001 als een damesmodetijdschrift. De opmaak en de inhoud vielen in het eerste jaar direct op en het magazine heeft zich snel kunnen ontwikkelen tot een toonaangevend blad voor internationale mode en cultuur.

AnOther Magazine viert het jubileum met een 3D-cover - 2 AnOther Magazine viert het jubileum met een 3D-cover - 3 AnOther Magazine viert het jubileum met een 3D-cover - 4
(Afb.1) Voorstudies voor een lenticulaire 3D-afbeelding van mode icoon Karl Lagerfeld op AnOther Magazine. (Afb.2) Jersey, 2012, hologram, Mi.1643.

Deze geweldige waardering gaf het tweemaal per jaar verschijnende tijdschrift de reputatie van creativiteit en authenticiteit met interessante reportages in woord en beeld over nagenoeg alle iconen uit de wereld van damesmode, ontwerpers en modellen. In 2005 voegde uitgever Dazed Media het tijdschrift AnOther Man toe aan haar programma van publicaties. AnOther Magazine zorgde in het verleden voor meerdere spectaculaire tijdschriften met unieke covers, zoals een led-cover met Rihanna.

Rob Munday studeerde in 1983 af in het vakgebied van wetenschappelijke en technische benaderingen van het ontwerpen van grafische kunst en specialiseerde zich op het vlak van computergraphics en multimedia met interesse voor de traditionele technieken en toepassingen van televisie en video. In datzelfde jaar besteedde hij veel aandacht aan het op dat moment relatief nieuwe beeldmedium holografie. Hij werd daarmee in de UK één van de eerste holografen van de nieuwe generatie en stond tevens aan de basis van een opleiding Holografie aan het Royal College of Art in Londen.

Rob Munday specialiseerde zich in het realiseren van portrethologrammen en hologrammen van levende dieren. In 2003 maakte hij een holografisch portret van de Engelse koningin Elisabeth. In 2011 creëerde hij een portret van de koningin, dat na een ingewikkelde beeldomzetting geschikt is gemaakt als drukhologram voor gebruik op de jubileumpostzegel van Jersey in 2012.


Gerelateerde artikelen