Avontuurlijke ogenblikken met onmogelijke labyrinten

22 juli 2018

Voor een dagje uit met de familie of een schooluitje geven doolhoven of labyrinten gegarandeerd veel opwinding, avontuur, plezier en spanning voor het hele gezin en groepen van kinderen. Er zijn doolhoven en labyrinten in overvloed en in vele verschijningsvormen. In zeer grote tuinen zijn dwaaltuinen aangelegd en in maisvelden worden afhankelijk van de groei van het mais doolhoven uitgezet. Zo is er voor iedereen iets moois te bezoeken en te beleven.

Avontuurlijke ogenblikken met onmogelijke labyrinten

Unglaubliche Labyrinthe

Liefhebbers van labyrinten, doolhoven en puzzels kunnen ook individueel en onafhankelijk van weersomstandigheden zich uitgedaagd voelen om gedrukte labyrinten op te lossen. Het nieuwe spelletjesboek “Unglaubliche Labyrinthe” biedt een schat aan uitdagende getekende labyrinten voor de echte puzzelaars met veel geduld en doorzettingsvermogen. Auteur, ontwerper en tekenaar van de ingewikkelde doolhoven Simon Ward heeft ervoor gezorgd dat de puzzelaars zich flink zullen moeten inspannen om vanaf de start bij hun doel te komen.

Om het geheel aan puzzels voor iedereen aantrekkelijk te houden geeft de auteur kleine aanwijzingen en tips aan de puzzelaars. Sommige meervoudige labyrinten hebben twee of meer routes naar het doel. Sommige ontwerpen zijn zo ingewikkeld dat zelfs het boek een beetje gedraaid moet worden. Fantasierijk zijn zeker de labyrinten waarin meerdere onmogelijk figuren zijn verwerkt. Ook zijn er prachtige vlakverdelingen in de ontwerpen verwerkt en heeft de auteur gezorgd voor fascinerende variaties in ontworpen modellen van labyrinten. Bijzonder is de plattegrond van het gespiegelde dorp. Een uitgave voor gebruik op school en thuis.

ISBN 978-3-8094-3826-7, “Unglaubliche Labyrinthe”, Simon Ward, Bassermann Verlag, 2018, 80 pagina’s.


Gerelateerde artikelen