BASF zorgt door exposities meer bekendheid van kunst

17 juli 2019

In 2015 vierde het internationaal actieve chemische concern BASF haar 150-jarig bestaan met vele chemische activiteiten. Maar ook was er aandacht voor kunst en cultuur in het jubileumjaar. Voor de chemische vestiging Schwarzheide was het ook een jubileumjaar. Het bedrijf aldaar bestond toen 80 jaar en 25 jaar geleden ontstond door een overname door BASF het bedrijf BASF Schwarzheide GmbH.

BASF zorgt door exposities meer bekendheid van kunst

Cultuurhuis van BASF Schwarzheide

De aandacht voor kunst in het jubileumjaar was daar ondermeer zichtbaar, door een fantastisch mooie expositie met 100 kunstwerken van de Belgische kunstenaar Jos de Mey (1928-2007). De bijbehorende catalogus (nummer 62) “Aussichtsreich” bevat afbeeldingen van alle kunstwerken, die werden getoond in het Cultuurhuis van BASF Schwarzheide. De expositie vond plaats van 9 mei tot en met 5 juli 2015 en was zeer succesvol voor de groep internationale verzamelaars van de kunstwerken.

BASF zorgt door exposities meer bekendheid van kunst - 2 BASF zorgt door exposities meer bekendheid van kunst - 3 BASF zorgt door exposities meer bekendheid van kunst - 4
Een presentatie van catalogi van exposities in het Cultuurhuis van BASF Schwarzheide GmbH.

De nieuwsbrief publiceerde enkele artikelen over deze interessante kunstexpositie. Door onze contacten met het Cultuurhuis ontvingen wij alle tot nu toe verschenen catalogi na de Jos de Mey catalogus 62, om op een compacte wijze te bespreken. Met de expositie “Landstriche” (cat.63) presenteerde het Cultuurhuis landschappelijke werken van Anna von Glasow en Susanne Pomerance, uitgevoerd in diverse schilder- en tekentechnieken. Door de dubbelexpositie zijn er twee titelpagina’s.

Nog net in het jubileumjaar 2015 vond de expositie “4x Tischendorf” (cat.64) plaats.
De hele familie Tischendorf creatief aan de slag in de natuur, aan de tafel of in het atelier. Alle vier een eigen schilderstijl en motiefkeuze, maar alle vier wel regelmatig met een knipoog naar abstracte composities en een lichte hang naar geometrische voorstellingen. De werken in de expositie “Wandelbar” (cat.65) zijn geschilderd en getekend door Sebastian Osterhaus. Met intensieve kleuren en schijnbaar realistische voorstellingen trekt hij de aandacht van de toeschouwers. Mens en dier zijn onlosmakelijk samengebracht in beelden.


Gerelateerde artikelen