Nog meer tijdschriften voor de OF-tijdschriftencollecties

19 juli 2019

Bij ons regelmatige bezoek aan de winkel van ABC - American Book Center in Am-sterdam kwamen wij met enig zoekwerk weer leuke aanwinsten voor onze collecties op het spoor. Allereerst de uitgave van MAD (no.6 - april 2019) met een unieke variatie van de bekende kubus-illusie en het bijbehorende onder-boven-kiep-effect.

Nog meer tijdschriften voor de OF-tijdschriftencollecties

MAD met een unieke variatie van de bekende kubus-illusie.

Het tijdschrift zelf bevat een groot aantal stripverhalen met in de hoofdrollen voornamelijk bekende Amerikanen. De uitgave Gehirn & Geist (04-2019) behoort tot de collecties Optische Illusies en Neurologie en brengt in elke uitgave een schat aan gegevens en wetenswaardigheden uit deze interessegebieden.

Op de voorzijde van het tijdschrift Historia (2-2019) prijkt het portret van de Leidse geleerde Herman Boerhaave, die wel de dokter van Europa wordt genoemd. Naar hem is het beroemde Rijksmuseum Boerhaave te Leiden genoemd. Het hoofdartikel geeft een uitstekend beeld uit het leven en het werk van Herman Boerhaave (1668-1738).

Nog meer tijdschriften voor de OF-tijdschriftencollecties - 2 Nog meer tijdschriften voor de OF-tijdschriftencollecties - 3 Nog meer tijdschriften voor de OF-tijdschriftencollecties - 4

Op Kijk (6-2019) staat de zich schamende Albert Einstein. Dit bijzondere beeld hoort bij het artikel waarin de auteur acht voorbeelden bespreekt waarin wetenschappers het fout hadden.

In het jaar waarin er aandacht is voor 100 jaar Bauhaus verscheen het vaktijdschrift Product (april-mei 2019) met een prachtige en kleurrijke bijdrage over het werk en invloed op design en kunst door deelnemers, docenten en studenten binnen het instituut Bauhaus.

Op Sleek 60 heeft de uitgever een fascinerend ontwerp van een 3D-lenticulaire afbeelding laten aanbrengen, waarop een beweging staat.


Gerelateerde artikelen