Bauhaus bracht nieuw elan in ontwikkeling nieuwbouw (2)

29 november 2019

Ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum voor Duitsland en voor vele andere landen, die ook de ontwikkelingen door de komst van Bauhaus hebben ervaren, verscheen een reeks van herinnerings- en studieboeken en documenten met feiten, gebeurtenissen en wetenswaardigheden over Bauhaus. Eén van deze documenten uit een reeks is het boek ‘Bauhaus - 100 Orte der Moderne’ met een uitgekiende schat aan beelden en informaties over meer dan 100 projecten in de herkenbare Bauhausstijl ontworpen en gerealiseerd. De bezitter beschikt over een reisboek langs projecten op locaties.

Bauhaus bracht nieuw elan in ontwikkeling nieuwbouw (2)

Bauhaus - Orte der Moderne

De projecten zijn geselecteerd in het gehele land in alle Duitse deelstaten. Om ook de voorperiode van het ontstaan van het instituut in beeld te brengen is het werk van toenmalige architecten meegenomen. Een uitgebreide toelichting voor de grote ontdekkingsreis geeft de lezer informatie over de geschiedenis van Bauhaus en een schat aan feiten over de periode na 1933, afgewisseld met bijzondere illustraties. Na een tweede essay met werk van beroemde architecten volgen de besprekingen van de bouwwerken. Voor elk bouwwerk zijn er twee pagina’s gereserveerd, met af en toe een afwijking met meer pagina’s. Voor de personen die benieuwd zijn naar de huidige situatie van de geselecteerde bouwwerken een geweldig ontdekkingsboek om in alle rust de juwelen van dichtbij te zien.

Bauhaus bracht nieuw elan in ontwikkeling nieuwbouw (2) - 2 Bauhaus bracht nieuw elan in ontwikkeling nieuwbouw (2) - 3 Bauhaus bracht nieuw elan in ontwikkeling nieuwbouw (2) - 4
Bij twee jubileumjaren van Bauhaus (1919-1933) vonden wij herinneringspostzegels. De serie van twee zegels verscheen in 1983 en de postzegel van het velletje met tien postzegels verscheen in 2019.

ISBN 978-3-7757-4613-7, “Bauhaus - Orte der Moderne”, Oliver G. Hamm en Antje Horn, Hatje Cantz Verlag, 316 pagina’s.


Gerelateerde artikelen