Beelden van Berlijn in 3D

15 januari 2013

De stereoscopie is ouder dan de fotografie. Al in 1832 experimenteerde Wheatstone met getekende ruimtelijke voorstellingen en bouwde voor demonstraties één van de eerste stereoscopen. Jaren later werden de stereoscopen toegepast voor het bekijken van stereofoto’s. Er kwamen steeds meer stereofotografen en bedrijven die handelden in 3D-kijkers en 3D-foto’s in stereo- en anaglyfentechniek.

Beelden van Berlijn in 3D

Berlin 3D

Inmiddels mogen 3D-foto’s, 3D-camera’s en 3D-films zich verheugen in een grote belangstelling van het publiek en professionele fotografen. Fotograaf Arne Weychardt werkt al vele jaren als professionele 3D-fotograaf. Hij fotografeerde personen, mooie en unieke locaties in het moderne Berlijn in 3D.

De enorme variëteit aan onderwerpen, bouwwerken, historie, gebeurtenissen en verrassende momenten in Berlijn gaven Arne meer dan inspiratie om veel op 3D-foto’s vast te leggen. Het resultaat van zijn inspanningen en de keuze van zijn camera’s voor het maken van driedimensionale foto’s hebben een prachtig 3D fotoboek opgeleverd. Meer dan 60 grootformaat 3D-foto’s, gemaakt in de anaglyfentechniek, laten prachtige bezienswaardigheden zien en geven beelden van het openbare leven. De van oorsprong in een stereoscopische tweebeeldentechniek geschoten plaatjes zijn in de anaglyfentechniek omgezet door de fotograaf.

Voor het bekijken van de 3D-foto’s bevat het prachtig vormgegeven fotoboek een speciale rood-cyaan-bril.
De bril is een hulpmiddel om de beelden in driedimensies te kunnen zien. De lezer krijgt een overzicht hoe de fotograaf met 3D-fotografie is gestart en is verklaard hoe de 3D-fotografie zich in de loop der jaren heeft kunnen. Alle teksten staan in het Duits, Spaans, Engels en Frans. Voor liefhebbers van stereofotografie en de 3D anaglyfentechniek een mooi fotoboek.

ISBN 978-3-942989-23-7, “Berlin 3D”, Arne Weychardt, Verlag Haffmans & Tolkemitt, 2012, 144 pagina’s. Dit prachtige fotodocument met 3D-foto's is verkrijgbaar in de OF-webshop.


Gerelateerde artikelen