Medica 2012 geeft beeld 3D technieken

11 januari 2013

Tijdens de vakbeurs Medica 2012 in het beurscomplex Messe Düsseldorf toonden meerdere fabrikanten en vertegenwoordigingen een beeld van de integratie van 3D technieken in de gezondheidszorg.

Medica 2012 geeft beeld 3D technieken

Bij de stand van Schölly, een bedrijf voor visualiseringssystemen, was een demonstratie van een operatie in 3D met apparaten van Einstein Vision. Panasonic toonde tijdens de Medica 2012 de nieuwste uitvoering van de medische HD-3D lcd-monitor voor een natuurgetrouw 3D-effect tijdens de operaties. De chirurgen dragen een 3D bril in passieve uitvoering. Ook bij Sony werd het gebruik van 3D monitoren bij de uitvoering van operaties gedemonstreerd. Met de bekende Real 3D bril is het effect van het 3dimensionale beeld goed te zien.

Rondom de voordrachtruimten en vergaderzalen in het congresgedeelte van Messe Düsseldorf toonde de Duitse firma BOH - Begehbare Organe & Health GmbH een aantal forse anatomische modellen van organen en delen van het menselijk lichaam waarin goed de gecompliceerde bouw te zien is. Voor educatieve doeleinden zijn dit uitgekiende studiemodellen.

De XXL organen zijn te huur voor congressen en voor gelegenheden met veel deelnemers. Het familiebedrijf Somso Modelle uit het Duitse Coburg levert alle mogelijke anatomische, zoölogische en botanische modellen voor algemene en medische studie- en vormingsdoeleinden. Aan het maken van de modellen wordt zeer veel aandacht besteed door de medewerkers in de twee Duitse vestigingen aan de detailleringen en afwerkingen. Het bedrijf werd gesticht in 1876 door Marcus Sommer in de stad Sonneberg, Thüringen. In het oorspronkelijke gebouw is momenteel een museum gevestigd, het Somso Museum, met een uitgekiende collectie anatomische, biologische en andere leermodellen. Ook heeft het museum een groot aantal authentieke leermodellen van overgenomen bedrijven en collecties. Een bezoek is meer dan de moeite waard: www.somso-museum.de

Afb. Solidariteit tussen de generaties. Hongaarse Post 2012, Mi.5568