Belangrijke ontdekkingen in schoolboekjes verklaard

24 oktober 2017

Bij onze oriëntatie tijdens de rondgang op de Buchmesse Frankfurt wordt ook gekeken naar nieuwe educatieve boekjes voor jongeren. De onderwerpen hangen samen met de interessegebieden van de nieuwsbrief Optische Fenomenen. Bij uitgeverij Lerner Publications maakten wij kennis met een serie onderwijsboekjes over het leven en werk van beroemde ontdekkers en uitvinders. Over Albert Einstein en de betekenis van zijn verhandelingen voor de moderne natuurkunde schreef de auteur een interessant en boeiend verhaal over een jongeman met grote interesse in wis- en natuurkunde.

Belangrijke ontdekkingen in schoolboekjes verklaard

Genius Physicist Albert Einstein

Hij maakte gebruik van zijn verbeelding om ongelooflijke ideeën over het verband tussen materie, ruimte en tijd te formuleren. In de beginperiode van zijn werk waren slechts weinigen opgewonden over zijn beweringen. Later is dat op explosieve wijze ingehaald. Albert Einstein (1879-1955) heeft zijn beste ideeën kunnen uitwerken tijdens zijn periode bij het Patentbureau in Bern.

De inspiratie kreeg hij uit de resultaten van zijn studie in de publicaties van Newton en Maxwell en uit zijn observaties en experimenten. In 1905 beschreef Einstein zijn beroemde formule met het verband tussen massa en energie en was de presentatie van de speciale relativiteitstheorie een feit. In 1915 verklaarde hij tijdens een voordracht zijn algemene relativiteitstheorie. In 1922 ontving Albert Einstein de Nobelprijs voor de Natuurkunde voor zijn verklaring van de wet van het fotoelektrisch effect. Een inspirerend studieboekje voor het onderwijs.

ISBN 978-1-5124-5629-5, “Genius Physicist Albert Einstein”, Katie Marsico, Lerner Publications, 2018, 32 pagina’s.


Gerelateerde artikelen