Beleef de historie van ons land in Museum Prinsenhof

1 april 2015

In een nieuwe presentatie laat het Museum Prinsenhof Delft bezoekers zien hoe Delft en de Delftenaren met creativiteit, innovatie en handelsgeest hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Nederland. Het museum schenkt ruim aandacht aan drie iconische thema’s waaraan Delft zijn nationale betekenis en zijn internationale bekendheid te danken heeft: ‘Willem van Oranje’, ‘Delfts Blauw’ en ‘Meesters in innovatie’.

Beleef de historie van ons land in Museum Prinsenhof

Museum Prinsenhof Delft

Met verrassende, interactieve presentaties met bijzondere collectiestukken wordt de rijke geschiedenis van Delft en Nederland verteld en in beeld gebracht. In het Prinsenhof, een monument van nationale betekenis, vond één van de meest dramatische gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis plaats, namelijk de moord op Willem van Oranje in 1584.

De kogelgaten zitten nog altijd als stille getuigen in de muur. Aandacht is er ook voor een beroemde stadsgenoot en wel de geleerde Antoni van Leeuwenhoek (1632 - 1723), geboren en overleden in Delft. Hij is wereldberoemd geworden door onder andere zijn zelfgebouwde microscoop. Ontdek nog veel meer in het Prinsenhof!

Museum Prinsenhof Delft, Sint Agathaplein 1, NL-2611 HR Delft, www.prinsenhof-delft.nl.


Gerelateerde artikelen