Jubileumfeest bij EXPLORA Science Centrer Frankfurt/Main

3 mei 2015

Onder de slogan EXPLORA Fenomenaal viert EXPLORA, het wereldwijd bekende Science Center Frankfurt, haar 20e verjaardag op de huidige locatie van de Glauburg bunker in Frankfurts Nordend. De trotse eigenaar Gerhard O. Stief heeft met zijn partner Ines Martini een enorme prestatie neergezet in die afgelopen 20 jaar vanaf 15 mei 1995 om 15.05 uur, het moment van de aankoop van de Duitse staat.

Jubileumfeest bij EXPLORA Science Centrer Frankfurt/Main

Frankfurt Science Center Explora

Na vele jaren verbouwen, uitbreiden en verzamelen is er een uniek wetenschappelijk en educatief centrum ontstaan, waar jong en oud dagenlang bezig kunnen zijn met vele voorwerpen, objecten, experimenten en prachtige kunstwerken met motieven in 3D, optische illusies en vele andere optische verschijnselen. Op het speciale verjaardagsfeest van 16 mei zijn meerdere kunstenaars, relaties en de pers uitgenodigd om dit jubileum groots te vieren.

Jubileumfeest bij EXPLORA Science Centrer Frankfurt/Main - 2

Uit een koud en kil betonnen bouwwerk met extreem dikke betonnen muren en vloeren is een modern en warm science center ontstaan waar het goed vertoeven is. Bij de entree zorgen de producten van een klein winkeltje voor de nodige afleiding of het aankopen van leuke herinneringen. Voor een drankje en een kleine snack kunnen de bezoekers terecht in het gezellige café. Voor grote zakelijke evenementen of grote familiefeesten is het mogelijk om grote delen van het Science Center af te huren. Op het geweldig mooie dakterras krijgen bezoekers een uniek beeld te zien van de skyline van Frankfurt am Main.

EXPLORA Science Center Frankfurt, Glauburgplatz 1 - Lortzingstraße 15, D-60318 Frankfurt am Main, www.explora.de.


Gerelateerde artikelen