Beroemde uitvinder veelal verkeerd begrepen

4 mei 2013

In de afgelopen ruim 200 jaar zijn er vele uitvindingen en ontdekkingen gedaan door bekende en veelal onbekende personen. Enigen daarvan werden door tijdgenoten verkeerd begrepen of zelfs bespot, anderen waren niet zakelijk genoeg of bedrogen en weer anderen kregen geen medewerking van autoriteiten of werden lang afgeremd.

Beroemde uitvinder veelal verkeerd begrepen

Verkannte Pioniere

Deze pioniers van de moderne wetenschap en techniek waren weliswaar geniale denkers, maar de meesten beslist niet zakelijk. Bijna in de vorm van een avonturenroman beschrijft auteur Armin Strohmeyr de levensgeschiedenis van 22 onbegrepen pioniers en de boeiende geschiedenis van hun uitvindingen. De verhalen zijn spannend, verdrietig, verbijsterend en soms komisch en bijna niet te geloven dat dit werkelijk plaatsvond.

Meerdere uitvinders kregen voor hun belangrijke vindingen te weinig waardering en werden zelfs uitreikingen van de Nobelprijs onthouden. In het boek is onder andere aandacht voor Christian Hülsmeyer (Radar), Theodore Maiman (Laser), Rosalind Franklin (DNA), Nikola Tesla (Wisselstroom) en Konrad Zuse met zijn programmeerbare rekenmachine. Ook over fietsen, duikboten en locomotieven zijn aantrekkelijke en verbazingwekkende gebeurtenissen uitgewerkt en voorzien van de benodigde plaatjes ter informatie.

ISBN 978-3-222-13394-7, “Verkannte Pioniere”, Armin Strohmeyr, Styria Premium, 2013, 304 pagina’s


Gerelateerde artikelen