BRAFA Brussel presenteert kunstwerken van Delvaux

27 november 2023

Onder de betekenis van het surrealisme brengt de kunstbeurs BRAFA kunstwerken van 132 Belgische en internationale exposanten uit 14 landen samen in de hallen 3 en 4 van Brussels Expo in de periode van 28 januari tot en met 4 februari 2024.

BRAFA Brussel presenteert kunstwerken van Delvaux

Brusselse Expo

Daarmee markeert de BRAFA de 100ste verjaardag van de geboorte van het surrealisme. In 1924 publiceerde namelijk André Breton het Surrealistisch Manifest. Daarmee lanceerde hij een artistieke en filosofische beweging die een blijvende invloed op vele kunstuitingen van de 20e eeuw zou hebben. In hetzelfde jaar richtte dichter Paul Nougé samen met de dichters Camille Goemans en Marcel Lecomte een surrealistisch centrum op in Brussel.

Voor sommigen is hij een surrealist, voor anderen een overleden erfgenaam van het symbolisme: de dertig jaar geleden overleden schilder Paul Delvaux (1897-1994). Zijn werk krijgt speciale aandacht op de kunstbeurs. De organisatoren van BRAFA organiseren een speciale expositie met een groep werken uit het mooie Paul Delvaux Museum in het Belgische Sint-Idesbald.

BRAFA Brussel presenteert kunstwerken van Delvaux - 2 BRAFA Brussel presenteert kunstwerken van Delvaux - 3 BRAFA Brussel presenteert kunstwerken van Delvaux - 4

Brusselse Expo, Belgiëplein 1, B-1020 Brussel, www.brussels-expo.com.