Het kunstzinnige avondmaal met Da Vinci en Jeroen Bosch

25 november 2023

Na het voltooien van een kunstzinnige opdracht voor het realiseren van een schilderij met een voorstelling van “Het laatste avondmaal” van Leonardo da Vinci, vond onlangs de presentatie plaats van het eindresultaat van het werk van schilder Boris van de Grint (1968) in de stijl van Jeroen Bosch. Een bijzondere opdracht om het werk van Da Vinci om te vormen tot “Het laatste avondmaal van Jheronimus Bosch” in een surrealistische sfeer in de 14e eeuw.

Het kunstzinnige avondmaal met Da Vinci en Jeroen Bosch

Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch

Met trots presenteerde het Art Center zijn nieuwste aanwinst, een groot en spectaculair paneel met een breedte van ruim drie meter. De achtergrond is direct ontleend aan het beroemde schilderij van Da Vinci. De schilder verving Christus door Bosch en de andere personen door de menselijke en duivelse creaturen die Bosch zelf heeft gecreëerd. Samen vormen ze een surreële scène vol herkenbare verwijzingen.

Er is daarmee een nieuw uniek werk ontstaan. Het werk is te bewonderen in het JBAC - Jheronimus Bosch Art Center Den Bosch. Bezoek ook museum “Huis van Bosch” en wandel door het Jeroen Bosch Kwartier. Voor dit kunstbericht maakten wij gebruik van de artikelen over dit prachtige werk en Jeroen Bosch in de Kunst- & Museumkrant voor Zuid- en Oost Nederland.

Jheronimus Bosch Art Center, Jeroen Boschplein 2, 5211 ML ’s-Hertogenbosch, www.jheronimusbosch-artcenter.nl.


Gerelateerde artikelen