Controle en onderzoek van onze ogen zijn noodzakelijk

10 augustus 2016

Voor het optimaal en blijvend te kunnen genieten van onze visuele omgeving zijn twee goed werkende ogen noodzakelijk. Door allerlei omstandigheden, erfelijke aspecten en gezondheidsproblemen zijn onze ogen nogal kwetsbaar en kunnen op een bepaald moment in de problemen komen, waardoor er een geringe of een opvallende vermindering of verslechtering in het gezichtsvermogen kan optreden.

Controle en onderzoek van onze ogen zijn noodzakelijk

Regelmatige controle van ogen is gewenst

Voor elke persoon, jongere of volwassene, is het gewenst en in bepaalde situaties zelfs noodzakelijk om regelmatig bij de opticien, optometrist, oogarts of een oogheelkundig centrum te bezoeken voor een gerichte of een algehele controle van het gezichtsvermogen of specifieke klachten. Door regelmatig aandacht te besteden aan de kwaliteit van het gezichtsvermogen is het ook mogelijk op de hoogte te blijven van de modernste en innovatiefste methoden en technieken om oogproblemen aan te pakken en te verhelpen of om de nodige correcties in of op het oog uit te voeren. Veel voorkomende oogheelkundige afwijkingen zijn de groene staar, de grijze staar en leeftijdsgebonden maculadegeneratie.

Controle en onderzoek van onze ogen zijn noodzakelijk - 2 Controle en onderzoek van onze ogen zijn noodzakelijk - 3 Controle en onderzoek van onze ogen zijn noodzakelijk - 4
De belangrijkste onderdelen van het oog in beeld: 1. oogzenuw 2. netvlies 3. lens 4. pupil 5. hoornvlies 6. regenboogvlies 7. macula 8. bloedvaten. Afbeelding uit de brochure over maculadegeneratie.

Een vroegtijdige herkenning van afwijkin-gen is gewenst om problemen met succes aan te pakken en te verhelpen of processen te vertragen. In de Oogkliniek Ahaus (D) en in de aan deze kliniek gelieerde klinieken praktijken, worden sinds de oprichting in 1992 jaarlijks duizenden patiënten behandeld om hun gezichtsvermogen te verbeteren. Om patiënten vooraf te informeren over oogafwijkingen of uit te voeren gezichtsverbeterende oogoperaties, heeft de organisatie interessante en informatieve brochures laten vervaardigen. Voor meer informatie kijk op www.augenklinik.de.


Gerelateerde artikelen