Creativiteit van Paul Baars leidde tot vier unieke borden

29 augustus 2018

Onze eerste contacten met Paul Baars van het gelijknamige designbureau dateren uit 2006, het jaar van de eerste kalender met optische illusies en andere fenomenen om het oog te begoochelen. Rondom dat jaar deelde Tempo Team op grote schaal haar relaties een kaartspel met optische illusies uit. Een geweldig succes voor ontwerper Paul Baars.

Creativiteit van Paul Baars leidde tot vier unieke borden

Paul Baars Design Amsterdam

Terecht kwamen er meerdere opdrachten binnen om in reclame-uitingen optische en visuele illusies te verwerken om daarmee een boodschap krachtiger in de markt te zetten en ook om relaties een plezier te doen met het spel van zien en waarnemen en om op het verkeerde been gezet te worden bij het aanschouwen van de aantrekkelijk ontwerpen op de kaarten, verpakkingen en aanbevelingen voor een dienst of een product. Met enkele onderbrekingen na verscheen de scheurkalender met illusies bijna jaarlijks en werd zelfs een verzamelobject voor liefhebbers van kunst, illusies en het optisch bedrog.

Veel ontwerpen en gerealiseerde projecten van Paul Baars te Amsterdam zijn slechts op een beperkte schaal in de openbaarheid beschikbaar gekomen, omdat het gesloten opdrachten waren. Maar door zijn enorme ervaring, vakkennis op het gebied van visuele waarneming, creatieve vaardigheden en een schat aan relaties heeft Paul meerdere producten en cadeauartikelen bedacht en op de markt gebracht.

Creativiteit van Paul Baars leidde tot vier unieke borden - 2 Creativiteit van Paul Baars leidde tot vier unieke borden - 3 Creativiteit van Paul Baars leidde tot vier unieke borden - 4
Visuele effecten op unieke borden (ø 29 cm).

Meerdere artikelen uit het rijke assortiment zijn te leveren via de webshop van Optische Fenomenen.
Minder bekend bij liefhebbers van visuele en optische illusies is de unieke serie van vier zogenoemde optische borden onder de naam 'opticallusion dish'. Vier magisch stralende optische illusiedesigns in zwart sieren de voorzijde. Handgemaakt, uit de aardewerkfabriek van Koninklijke Goedewaagen zijn de borden in beperkte oplage vervaardigd en zijn voorzien van een echtheidsstempel. De redactie beschikt over de vier borden voor tentoonstellingen.


Gerelateerde artikelen