De anatomie van het getal brengt de getallen tot leven

8 mei 2024

In het boek “1 t/m 9. De anatomie van het getal” brengt de auteur en wiskundige Andrew Hodges de getallen 1 tot en met 9 bij de lezer tot een magische beleving. Vanuit de historische ontwikkelingen van de wiskunde beschrijft hij getalsmatige kwesties. Het getal nul en het gebruik ervan wordt kort verklaard aan de hand van enkele praktische voorbeelden. Voor de draaischijf van de ouderwetse telefoon heeft de nul een plaatsje na de negen door de gekozen techniek.

De anatomie van het getal brengt de getallen tot leven

1 t/m 9. De anatomie van het getal

Is nul eigenlijk wel een getal? Als nul een getal is, dan is het getal 1 dus eigenlijk het tweede getal. Dat zou lastig zijn want 1 associëren we met het eerste, het unieke en de eenvoud. Voor elk getal schreef de auteur een apart hoofdstuk met een eigen specifieke keuze van onderwerpen en thema’s. De sudoku en het magische cijfervierkant maken deel uit van de inhoud.

De lezer maakt kennis met priemgetallen, buitenaardse machten, de wereld van het vierkant, symmetrie, schoonheidslijnen, de fibonaccicode, het plezier van zes, met vierhoeken en met vijfhoeken, de harmonie in de muziek tot geheimtalen en uw kans om te winnen bij pokeren. Het boek laat de lezers ervaren dat wij te maken hebben met gekmakende getallen. Een prijs van € 12,99 wekt een schijn van voordeligheid op. In het boek staan nog vele andere interessante zaken!

ISBN 978-90-8571-087-5, “1 t/m 9. De anatomie van het getal”, Andrew Hodges, Veen Magazines, 2008, 254 pagina’s.


Gerelateerde artikelen