De mens heeft zich kunnen aanpassen aan de evolutie

11 november 2023

Waar wij echt vandaan komen of hoe wij zijn ontstaan blijven nog steeds onbeantwoorde vragen voor wetenschappers en voor vele anderen. Natuurlijk zijn er wel gedachten daarover of geloven velen antwoorden daarop te weten, of ons dwingen om in een bepaalde richting te denken en dat als waarheid tot zich te nemen. Maar wetenschappelijke verklaringen daarover zijn nog steeds zeldzaam en moet er nog veel onderzoek gedaan worden om de ultieme waarheid vast te stellen.

De mens heeft zich kunnen aanpassen aan de evolutie

Der Mensch, das wundersame Wesen

Het boek “De mens, een wonderbaarlijk wezen” is een uitstekende referentie- en inspiratiebron voor alle nieuwsgierige personen. Wetenschapper en auteur Rolf Oerter inspireert de lezer om kennis te nemen van de stand van de wetenschap in het verklaren van onze herkomst en hoe wij ons telkens weten aan te passen aan ontwikkelingen in de cultuur, evolutie en bedreiging.

In een tijd waarin dagelijks nieuwe wetenschappelijke bevindingen over de mens worden gepresenteerd, schommelen lezers tussen extreme standpunten. De ene keer wordt naar evolutie gezocht en de andere keer wordt individuele vrijheid gezocht om het leven vorm te geven. Wie heeft er gelijk: de evolutiebiologen, de psychologen of de sociologen en de cultuurwetenschappers? De lezer van dit reflecterende boek wordt sterk geprikkeld om kennis te nemen van de inhoudelijke stand van zaken in verschillende samenhangende thema’s en de daarin verzamelde ervaringen.

ISBN 978-3-658-03321-7, “Der Mensch, das wundersame Wesen”, Rolf Oerter, Springer Spektrum, 2014, 442 pagina’s.


Gerelateerde artikelen