Revolutionaire ontdekkingen van bekende wetenschappers

8 november 2023

Voor slechts enkele eurootjes kwamen wij in het bezit van een geweldig boek met de beschrijvingen van de resultaten van vele geweldige verhandelingen, ontdekkingen, experimenten, theorieën en uitvindingen van geroemde wetenschappers. Zij hebben door hun werk en beschrijvingen ons begrip van de wereld en de manier waarop we leven ingrijpend veranderd.

Revolutionaire ontdekkingen van bekende wetenschappers

De grote wetenschappers

Denk bijvoorbeeld aan het aantonen van de zwaartekracht, de evolutie door een natuurlijke selectie, relativiteit, radioactiviteit, de genetische code, de oerknal, elektromotoren, de kernenergie, synthetische geneesmiddelen, hersenscans, computers en internet. Achter deze doorbraken liggen persoonlijke verhalen van interessante mannen en vrouwen met visie en veel doorzettingsvermogen.

Dit boek is samengesteld door Andrew Robinson, die ondersteund werd door een internationaal gezelschap van geleerden, wetenschapshistorici en wetenschappelijke auteurs. In het boek staan de succesverhalen van pioniers als Einstein, Galilei, Newton, Faraday, Darwin, Freud, Pasteur, Marie Curie, Turing, Crick, Bohr, Cajal, Pauling, Mendelejev en Purkinje. Deze en andere wetenschappers moesten regelmatig de strijd aangaan met conservatieve tijdgenoten om erkenning voor de resultaten van hun werk te krijgen.

Revolutionaire ontdekkingen van bekende wetenschappers - 2 Revolutionaire ontdekkingen van bekende wetenschappers - 3 Revolutionaire ontdekkingen van bekende wetenschappers - 4

Maar liefst 43 opmerkelijke personen worden geportretteerd in gravures, schilderijen, foto’s en beeldhouwwerk. Het boek bevat oorspronkelijke notities, tekeningen, brieven en schema’s, die een blik gunnen op hun ontdekkingsreis. De lezers zullen verrast worden door feiten en gebeurtenissen.

ISBN 978-90-5956-483-1, “De grote wetenschappers”, Andrew Robinson, Fontaine Uitgevers, 2013, 304 pagina’s.


Gerelateerde artikelen