De tovenarij van de schilder en surrealist Salvador Dalí

2 augustus 2018

De wereldberoemde Spaanse kunstenaar en vooral surrealist Salvador Dalí (1904-1989) behoort zonder enige twijfel tot de groep van de grootste en de invloedrijkste kunstenaars van de 20e eeuw. Tot op de dag van vandaag inspireert Dalí met zijn surrealistische, fantasierijke en dikwijls begoochelende voorstellingen, die reeds in zijn actieve leven als genie werd betiteld. Kunsthal Messmer in het zuidwesten van Duitsland organiseerde een grote en uitzonderlijk samengestelde expositie met 150 hoogwaardige grafische werken, mix technieken en verschillende objecten.

De tovenarij van de schilder en surrealist Salvador Dalí

Dalí. Der Zauber des Genies

De expositie onder de titel “Dalí. Der Zauber des Genies” blijft te bezoeken tot en met 14 oktober 2018. In het prachtige verrassende gebouw van een voormalige brouwerij heeft Jürgen A. Messmer een fascinerende verzameling van typische motieven van Dalí als afdrukken van houtsneden, aquarellen, tekeningen, grafisch werk en fotorealistische en bewerkte voorstellingen in de stijl van oude meesters en een veeltal aan surrealistische natuurstudies op een aantrekkelijke wijze verwerkt in de voor het museum omvangrijke expositie.

De tovenarij van de schilder en surrealist Salvador Dalí - 2 De tovenarij van de schilder en surrealist Salvador Dalí - 3 De tovenarij van de schilder en surrealist Salvador Dalí - 4
Kunstwerk: Le Phenix, 1976, Salvador Dalí © Kunsthalle Messmer.

Dalí interesseerde zich voor verwerking van verschillende materialen in zijn kunstuitingen. Zo ontstonden sculpturen in plexiglas, brons en messing, waarvan er aanwezig zijn in de expositie. Bij de expositie is tevens de catalogus verschenen. Een bezoek aan de bijbehorende Galerie Messmer is aan te bevelen. Het museum bezit tevens een collectie op-art kunstwerken.

Kunsthalle Messmer, Grossherzog-Leopold-Platz 1, D-79359 Riegel am Kaiserstuhl, www.kunsthallemessmer.de.


Gerelateerde artikelen