De wonderlijke wereld van schilder Jheronimus Bosch

29 maart 2019

Een bezoek aan Den Bosch is meer dan de moeite van de reis waard. Winkelen in de altijd gezellige binnenstad van de stad van Jheronimus Bosch, afgewisseld met lunch of een kop koffie of thee met een heerlijke Bossche bol van de banketbakkerij Jan de Groot wordt in het algemeen afgewisseld met een bezoek aan één of meerdere culturele locaties. Een bezoek aan het Jheronimus Bosch Art Center moet dan tenminste op het programma staan. Dat wordt een ervaring die u niet zou willen missen.

De wonderlijke wereld van schilder Jheronimus Bosch

Jheronimus Bosch Art Center

In de voormalige Sint Jacobskerk is het gehele oeuvre van de beroemde schilder in de vorm van hoogwaardig fotografisch materiaal tentoongesteld. De reproducties zijn uitgevoerd op origineel formaat en zijn allemaal voorzien van authentieke en handgemaakte lijsten. De drieluiken kunt u zelf openen en sluiten zoals dat ook in de tijd van Bosch gebeurde. Een glazen lift brengt u op een hoogte van 40 meter om u een spectaculair beeld van de stad te geven.

In vier galeriekamers in de toren is moderne kunst opgesteld dat geïnspireerd is door de kunst van Bosch. In de kelder van de kerk is een model van het atelier van Bosch nagebouwd. De bibliotheek van het Art Center bezit één van de grootste collecties met literatuur over Bosch. In de bijbehorende winkel zijn allerlei grote en kleine voorwerpen, objecten en boekjes verkrijgbaar om ook thuis nog te kunnen genieten van een dagje uit in Den Bosch.

De wonderlijke wereld van schilder Jheronimus Bosch - 2

Overigens is elk heel uur in het Art Center het spel van een 10 meter hoge reconstructie van een astronomisch kunstuurwerk met figurenomloop te bewonderen. Is er nog tijd over dan adviseren wij een bezoek aan de expositie Jan Sluijters (t/m 7 april 2019 in Het Noordbrabant Museum, Verwersstraat 41, 5211 HT Den Bosch).

Jheronimus Bosch Art Center, Jeroen Boschplein 2, 5211 ML Den Bosch, www.jheronimusbosch-artcenter.nl.


Gerelateerde artikelen