Door postzegels kunnen wij ook de natuur thuis beleven

15 januari 2020

Dankzij de digitale editie van Collect 101 konden wij al eerder beschikken over het nieuwe aanbod aan postzegels en door een aankoopbedrag boven bepaalde bedragen ook over de bijbehorende cadeaus uit de winter 2019-editie van Collect. De printuitgave is overigens nu ook verschenen in een kleurrige en waardevolle opmaak.

Door postzegels kunnen wij ook de natuur thuis beleven

Beleef de natuur - Bomen en bladeren

Het geschenk van PostNL in samenhang met het filatelistische aanbod in Collect 101 is een waardevolle aanvulling op de boekenserie “Beleef de natuur” met het thematische onderwerp Bomen en Bladeren. De postzegelverzamelaar haalt daarmee onze natuur in huis en vult de zegelcollectie aan met een speciaal ontworpen blokje van 10 verschillende postzegels waarop grote bomen en details van andere bomen zijn afgebeeld.

Door postzegels kunnen wij ook de natuur thuis beleven - 2 Door postzegels kunnen wij ook de natuur thuis beleven - 3

Voor het aanbrengen van een postfris en een gestempeld blok op de aangegeven pagina’s in het boek zijn er twee transparante klemstroken meegeleverd. De postzegelblokjes moeten wel apart worden besteld als set Bomen en Bladeren. In het boek vindt de verzamelaar een zeer grote hoeveelheid aan in ons land aangetroffen bomen. Bij de afgebeelde bomen staat telkens een korte toelichting.

Het geheel begint met een korte toelichting op ons bezit aan bomen en een ernstige waarschuwing voor alle bedreigingen voor het voortbestaan van onze autochtone houtige gewassen. Nederland beschikt slechts over een geringe hoeveelheid aan verschillende inheemse houtige gewassen. Een deel ervan vindt de verzamelaar in deze informatieve en zeker inspirerende publicatie.


Gerelateerde artikelen