Een bezoek aan het virtuele huis van Leonardo da Vinci

20 december 2022

De titel van het studie-, kunst- en referentieboek “Leonardo: driedimensionaal 3” is veelbelovend voor personen met kennis over de geweldige ontdekkingen, uitvindingen en de op basis van de schetsen gebouwde driedimensionale objecten en constructies bedacht door de universeel geleerde en beroemde kunstschilder Leonardo da Vinci.

Een bezoek aan het virtuele huis van Leonardo da Vinci

Leonardo dreidimensional 3

Maar ook voor ‘nieuwkomers’ in de belevingswereld van de historische ontwikkelingen in techniek, cultuur en wetenschap biedt dit boek een geweldige avontuurlijke reis door de denkwereld van Leonardo en zijn kunst om zijn uitvindingen de echtheid ervan mee te geven in de uitgewerkte schetsen en getekende constructies. Alles aan gerealiseerde apparaten en objecten is natuurlijk een fictieve fantasie.

Toch heeft Leonardo een aantoonbare visionaire blik laten zien in zijn beeld voor de toekomst. De inhoud van dit boek neemt je mee op een virtuele rondleiding door de ruimten in een denkbeeldig huis met verschillende studio's waarin alle creatieve ruimtes van Leonardo zijn gehuisvest. In werkplaatssituaties komt de lezer zijn 50 belangrijkste uitvindingen tegen, van eenvoudige machines en geometrische instrumenten tot militaire uitrusting, hydraulische machines, muziekinstrumenten en meesterwerken van kunst zoals de Mona Lisa tot legendarische vliegtuigen.

Originele handtekeningen en handgeschreven notities van het genie werden zorgvuldig omgezet in 3D-modellen, waarvan de functie stap voor stap is uitgelegd, zodat de visionaire uitvindingen duidelijk worden onthuld. Leonardo werd geboren in Anchiano, een klein stadje nabij Vinci en overleed op de leeftijd van 67 jaar in 1519 in Frankrijk.

ISBN 978-3-7630-2527-5, “Leonardo dreidimensional 3”, Massimiliano Lisa, Belser Verlag, 2009, 159 pagina’s.


Gerelateerde artikelen