Een bijzonder kleurboek en een kleurenspel met illusies

22 december 2023

Door een grote belangstelling van volwassenen en kinderen voor het fenomeen van optische illusies en het zelf daarmee bezig te zijn hebben meerdere uitgevers daarom in hun boekenassortiment rekening gehouden met de toenemende aandacht voor het plezier om ook zelf creatief te zijn. In dit artikel stellen wij één van de vele boeken voor die makkelijk of wat lastiger te vinden in de reguliere boekhandel of via de sites van uitgeverijen in Nederland en in Duitsland.

Een bijzonder kleurboek en een kleurenspel met illusies

Das Ausmalbuch der optischen Illusionen

Het kleuren staat uiteindelijk los van elke taal. De te kleuren patronen en vlakverdelingen zijn op A4-formaat afgebeeld. Aan het eind van het kleurboek heeft de uitgever voorbeelden van kleurinvullingen gegeven. Natuurlijk kan elke creatieve kleurder afwijken van de voorgestelde kleurpatronen. Het is dan handig om vooraf een aantal copieën te maken om te kunnen afwijken van het voorstel.

Een bijzonder kleurboek en een kleurenspel met illusies - 2 Een bijzonder kleurboek en een kleurenspel met illusies - 3 Een bijzonder kleurboek en een kleurenspel met illusies - 4

Het boek bevat 40 geselecteerde patronen, die met elke voortgang van inkleuring tot leven komen voor onze ogen. Afhankelijk van het te gebruiken type kleurmateriaal (kleurpotloden, viltstiften of een potlood in verschillende tinten) en het type papier van de afdruk is het mogelijk om mooie kunstwerken te realiseren. Op de eerste pagina’s staat een uitleg over optische verwisselingen en het bewuste spel met het bedrog van onze visuele waarneming en is voorzien van leuke voorbeelden.

ISBN 978-3-625-17839-2, “Das Ausmalbuch der optischen Illusionen”, Katja Zöllner (D), Naumann & Gobel Verlag, 2017, 96 pagina’s.


Gerelateerde artikelen