Een expositie toont pracht en de kracht van wiskunde

23 november 2022

Op basis van het succes van de eerder gehouden reizende expositie IMAGINARY is op initiatief van het Platform Wiskunde Nederland en Platform Wiskunde Vlaanderen met ondersteuning van alle Nederlandse en Belgische universiteiten wederom een IMAGINARY samengesteld voor het academisch- en schooljaar 2022-2023.

Een expositie toont pracht en de kracht van wiskunde

Expositie IMAGINARY in België en Nederland.

Ook zijn er meerdere partnerorganisaties die zorgen voor ondersteuning van opzet en activiteiten. De expositie loopt gelijktijdig in Nederland en Vlaanderen en eindigt medio juli 2023. Als titel voor de expositie is gekozen voor het thema “IMAGINARY - pracht en kracht van wiskunde”. Op elke locatie zijn er rondleidingen voor schoolklassen en voor andere belangstellenden.

Een expositie toont pracht en de kracht van wiskunde - 2 Een expositie toont pracht en de kracht van wiskunde - 3
Afb.1 Hyperbool Origami. Afb.2 Newtonfractaal.

De expositie omvat een reeks affiches van topkwaliteit, een serie 3D-objecten, puzzelopstellingen en meerdere interactieve apps waar bezoekers mee aan de slag kunnen gaan op touchscreens en al snel kunnen ervaren dat wiskunde verrassend divers, aansprekend mooi en verbluffende toepassingen heeft! Kijk vooraf aan een bezoek op www.imaginarymaths.nl.


Gerelateerde artikelen