Gegoochel met spannende en curieuze wiskundige vragen

7 december 2022

Het pocketboek “Mathe Magic” verrast elke wiskundige, rekenkundige en andere liefhebbers van spelletjes met getallen en rekenraadsels. Auteur Jürgen Brater laat op onderhoudende wijze de lezers actief kennismaken met verbluffende getalleneigenschappen, de samenhang tussen getallen, alsmede met anekdoten uit de wiskunde.

Gegoochel met spannende en curieuze wiskundige vragen

Mathe Magic

Tussen alle theorie en wetenswaardigheden uit een eeuwenlange ontwikkeling van de wiskunde verschijnen kaders met opgaven, opdrachten en raadsels om direct op te lossen. Getallen zijn meer dan alleen getallen of hoeveelheden. Getallen zijn exact en tegelijkertijd oneindig, alledaags maar ook mysterieus. maar zeker niet saai, zoals dit vermakelijke boek bewijst.

Veel mensen verliezen al vroeg op school hun interesse in wiskunde. Cijfers kunnen fascinerend en vermakelijk zijn. Daarnaast leert men herkennen welke getallen door elkaar deelbaar zijn en hoe men getallen eenvoudig en betrouwbaar kan onthouden. Dit alles is gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor degenen die niet van wiskunde houden.

Bovendien maakt het boek indruk met gemakkelijk te begrijpen uitleg van complexe feiten en regels, presenteert het verbazingwekkende numerieke eigenschappen en relaties. Met hulp van lastige rekenpuzzels en grappige hersenkrakers kun je al lezend en puzzelend je nieuw verworven kennis testen. De publicatie is perfect geschikt voor educatieve doeleinden binnen de wiskunde. Het boek bevat de antwoorden op de opgaven.

ISBN 978-3-96905-178-8, “Mathe Magic”, Jürgen Brater, Yes Pu-blishing, 2022, 160 pagina’s, € 9,99.


Gerelateerde artikelen