Visuele en optische prikkels ontstaan bij zien van kleur (2)

12 november 2022

De ruimten voor het Sensorium zijn gesitueerd in het gebouwen- en voorzieningencomplex van het culturele, maatschappelijke en sociale complex van de stichting Rüttihubelbad. Door allerlei bouwkundige constructies treedt er overdag veel licht het gebouw in. Schijnt er gelijktijdig een zonnetje, dan is er direct sprake van ideale omstandigheden voor het uitvoeren van experimenten rond de eigenschappen van licht en kleur.

Visuele en optische prikkels ontstaan bij zien van kleur (2)

Farbe erleben!

Al dat glas en lichttoetreding zijn ideale omstandigheden om op een experimentele wijze kennis te maken met de wonderlijke natuurkundige eigenschappen van lichtstraling, zoals Newton en Goethe die ook hebben ervaren. De catalogus van de tijdelijke expositie beschrijft op heldere manier de eigenschappen van licht en proefjes met kleuren, spiegels en lenzen.

De museumlocatie biedt meer aantrekkelijke mogelijkheden voor ontspanning en educatieve activiteiten. Bij ons kennismakingsbezoek aan het complex kwamen wij ook in het bezit van een exemplaar van de publicatie Rüttihubelbad Mitteilungen nr. 115 van juni 2022. Het blad bevat artikelen in relatie tot de activiteiten en doelstellingen. Ook over de expositie “Farbe erleben!” bevat dit mededelingenblad een interessante bijdrage over de opstellingen en thematische benaderingen van kleur. De expositie blijft t/m 31 december 2023.

Visuele en optische prikkels ontstaan bij zien van kleur (2) - 2 Visuele en optische prikkels ontstaan bij zien van kleur (2) - 3 Visuele en optische prikkels ontstaan bij zien van kleur (2) - 4

Farbe erleben!, Goetheanum en Sensorium, Sensorium Stichting Rüttihubelbad, 2022, 38 pagina’s.

Sensorium im Rüttihubelbad, Rüttihubel 29, CH-3512 Walkringen, www.sensorium.ch.


Gerelateerde artikelen