Een superverzameling met psychedelische kunstwerken

24 januari 2017

Meerdere uitgevers willen profiteren van de ruime belangstelling van het publiek voor het verschijnsel van optische illusies. Het veel te dikke en te kleine boekje “365 Illusions d’Optique” bevat een wonderlijke hoeveelheid en diversiteit aan plaatjes waarmee de samenstellers spelen met het begoochelende fenomeen van visuele en optische illusies en andere oogverrassende vormen van optisch bedrog.

Een superverzameling met psychedelische kunstwerken

365 Illusions d’Optique

Figuren gaan plotseling heftig trillen, draaien spontaan hun rondjes, laten kleine zwarte rondjes even ontstaan, geven visuele dieptewerkingen op de volkomen vlakke plaatjes of spelen met het valse perspectief in onmogelijke figuren. Kortom een interessante verzameling hypnotische, psychologische en psychedelische kunstwerken. Bij enkele plaatjes is een toelichting geschreven.

Een superverzameling met psychedelische kunstwerken - 2 Een superverzameling met psychedelische kunstwerken - 3 Een superverzameling met psychedelische kunstwerken - 4
In 2014 bracht de Belgische Post een blokje met 5 illusiepostzegels uit. De zegels, het blokje en de FDC-enveloppe zijn ontworpen door Indianen, een ontwerpbureau. Drie zegels zijn afgebeeld.

Nagenoeg alle vormen en typen van optische illusies zijn afgebeeld en in een willekeurige volgorde geplaatst. Volgens de redactie zijn er verschillende beeldbanken geraadpleegd voor het samenstellen van de kleurrijke inhoud. Sommige afbeeldingen kunnen echter heftige reacties bij kijkers veroorzaken. Daarom is er wel voorzichtigheid geboden bij het overhandigen aan familie, vrienden, bekenden en kennissen.

ISBN 978-2-215-14907-1, “365 Illusions d’Optique”, redactieteam, Fleurus Éditions, 2015, 735 pagina’s.


Gerelateerde artikelen