Psychologie en neurologie in een waarneming gekoppeld

23 januari 2017

In de educatieve boekenserie Brain Games verscheen de titel “Optical Illusions” om elke dag het functioneren van je hersenen op de proef te stellen en te trainen. Door de handige ringband is het gebruiksgemak optimaal om dan rustig en geconcentreerd naar de voorgestelde afbeelding te kijken. Het boekje bevat een verzameling illusies die kunnen zorgen voor uren puzzel- en kijkplezier. De samenstellers hebben voor de inhoud van het boekje de vele soorten en typen van illusies in een willekeurige volgorde verwerkt.

Psychologie en neurologie in een waarneming gekoppeld

Brain Games: Optical Illusions

Bij elk plaatje staat een vraag, een toelichting of opmerking. Waar dat nodig is, staat het antwoord aan het eind van het boekje. Het geheel is een kleurrijke en fascinerende collectie van magische en boeiende illusies geworden. Van alle complexe en boeiende delen van de mens is het brein nog steeds het meest mysterieuze deel van ons lichaam. Visuele waarneming is daar een onderdeel van. Het is juist de combinatie van brein, zien en waarnemen, die voortdurend zorgt voor meerdere spectaculaire gewaarwordingen.

Psychologie en neurologie in een waarneming gekoppeld - 2 Psychologie en neurologie in een waarneming gekoppeld - 3 Psychologie en neurologie in een waarneming gekoppeld - 4
De unieke figuren van de Italiaanse psycholoog Gaetano Kanizsa (1913-1993) verrassen door de simpelheid en de enorme psychologische en neurologische uitstralingskracht.

ISBN 978-1-4508-7572-1, “Brain Games: Optical Illusions”, Jen Torche en Cynthia Fliege, Publications International, 2013, 160 pagina’s.


Gerelateerde artikelen