Eeuwig Egypte in DADA

8 maart 2013

Het kunsttijdschrift DADA wordt speciaal gemaakt voor kunstliefhebbers van 6 tot 106 jaar, kortom voor iedereen die plezier heeft in kijken, nooit zegt dat hij niet kan tekenen en altijd nieuwsgierig is naar hoe het anders kan. Het tijdschrift DADA is er elk kwartaal met alles over een kunstenaar en soms gaat het over een kunststroming. De DADA uitgave “Eeuwig Egypte” gaat over het land van de farao’s, piramides en geheimzinnige opgravingen. Over Egypte was tot een paar honderd jaar geleden nog weinig bekend.

Eeuwig Egypte in DADA

Land van farao’s, piramides en geheimzinnige opgravingen

Slechts enkele onderzoekers, wetenschappers en onbekende opgravers waren op de hoogte van de enorme rijkdom van het oude Egypte. Het grootste deel van de rijkdom aan Egyptische kunst lag namelijk diep onder het woestijnzand. Toen de Egyptische cultuur in Europa ook meer bekendheid kreeg ontstond een grote stroom van onderzoekers en opgravers en werd er veel gevonden.

Een veldtocht van Napoleon bracht de Steen van Rosette in de openbaarheid. Dankzij de teksten op de Steen van Rosette kon een Franse geleerde de betekenis van hiërogliefen ontcijferen. Daarmee werden veel meer geheimen van de oude Egyptenaren bekend en werd een periode van ruim 44 eeuwen geschiedenis in woord en beeld gebracht.

Het boekje is een ware bron voor schatgravers die snel veel willen weten over de geschiedenis en de schatten van Egypte. Ook de goden van Egypte, het leven na de dood, het geheim van Cleopatra, het maken van mummies, de karakteristieke kunst van Egyptenaren en vele interessante wetenswaardigheden komen ruim aan de orde in deze uitgave.

ISBN 978-90-5930-327-0, “DADA - Eeuwig Egypte”, Redactie, Uitgeverij Plint, 2009, nr.64, 52 pagina’s

Kijk ook op de site www.plint.nl


Gerelateerde artikelen