Einstein: De biografie

22 mei 2013

Over wetenschapper Albert Einstein is al veel geschreven en in beeld gebracht door familiefoto’s en authentieke documenten. Echter op de wijze waarop auteur Walter Isaacson, voormalig hoofdredacteur van het toonaangevende blad Time-magazine en redactiechef bij CNN, de biografie van Einstein heeft beschreven, krijgt de lezer een prachtig, spannend, prikkelend en een zeer onderhoudend beeld over een genie. In Einstein: De biografie neemt Isaacson de lezer mee op een thematische reis door het leven, het karakter, de geest en vooral het wetenschappelijke werk van een genie die onze kijk op het universum volledig veranderde.

Einstein: De biografie

Het complete verhaal van zijn leven en werk

Einstein heeft veel betekend voor de wetenschappelijke wereld in de 20e eeuw en heeft veel beleefd door twee op elkaar volgende wereldoorlogen. In de biografie staan niet alleen leuke dingen over Albert Einstein, maar ook een aantal pijnlijke paradoxen. Zijn bijzondere werk rondom de atoombom is boeiend verteld.

Ook het wetenschappelijk werk dat heeft geleid tot aanzien en beroemdheid is op een voortreffelijke manier beschreven en speelt zich zeker af rondom E = mc². De bizarre toekenning van een Nobelprijs is werkelijk merkwaardig en laat menig oor rood worden. Als minnaar heeft Einstein zo af en toe een steekje laten vallen en de lezer maakt kennis met de familierelaties. Een voortreffelijk boek over Albert Einstein!

ISBN 978 90 468 0318 9, “Einstein: De biografie”, Walter Isaacson, Nieuw Amsterdam Uitgevers, 2007, 656 pagina’s


Gerelateerde artikelen