Expositie UK Women toont werk van Britse fotografen (1)

4 juli 2024

In het museum “Ludwig Galerie Schloss Oberhausen” staat het fotografische werk van 28 vrouwelijke Britse fotografen centraal. Het thema van deze foto-expositie, die nog te zien is tot en met 15 september 2024, is “Britse fotografie tussen sociale kritiek en identiteit”. Het museum heeft voor deze expositie alle beschikbare ruimten gereserveerd en ingericht. In meerdere vitrines krijgen bezoekers ook een beeld van de vele verschenen fotoboeken van deelnemende fotografen. Bij de expositie verscheen een brochure met veel foto’s en toelichtingen over het werk van fotografen en de situatie van de fotografie in Groot-Brittannië.

Expositie UK Women toont werk van Britse fotografen (1)

UK Women in Ludwig Galerie Schloss Oberhausen

Voor het eerst wordt in een expositie bijzondere aandacht besteed aan het werk van vrouwelijke fotografen uit het Verenigde Koninkrijk Groot-Brittannië en wordt getoond hoe het medium fotografie zich sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw zich heeft ontwikkeld. Bijna geen enkel ander land ter wereld is onderhevig aan zoveel clichés als Groot-Brittannië. De pittoreske kusten van Zuid-Engeland, de koninklijke familie, Mister Bean, politieke belevenissen, de typisch Britse gewoonten en de gevolgen van de Brexit kunnen echter niet voorbijgaan aan de dramatische realiteit waar het land al tientallen jaren mee te maken heeft, zoals sociale onrust, hoge werkloosheid, armoede en politieke instabiliteit.

In de foto-expositie “UK Women” belichten 28 Britse fotografen uit drie vrouwelijke generaties deze en andere zeer actuele onderwerpen als maatschappijkritiek, migratie, genderidentiteit, gemeenschap en diversiteit in seriële werken. (Wordt vervolgd).

Expositie UK Women toont werk van Britse fotografen (1) - 2

ISBN 978-3-932236-50-1, “UK Women”, Kerrin Postert, Ludwig Galerie Schloss Oberhausen, 2024, 16 pagina’s, € 5.

Ludwig Galerie Schloss Oberhausen, Konrad-Adenauer-Allee 46, D-46049 Oberhausen, www.ludwiggalerie.de.


Gerelateerde artikelen