Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (8)

15 november 2023

In het Einsteinjaar 2005 verschenen meerdere lees- en studieboeken over de wereldbekende activiteiten van één van de grootste geleerden van de 20e eeuw. In het lees- en studieboek “Albert Einstein - Ingenieur des Universums: Hundert Autoren für Einstein” bracht auteur Jürgen Renn de inspanningen van meer dan honderd auteurs in woord en beeld samen. De auteurs geven in het boek door essays en aperçu’s hun specifieke objectieve en subjectieve kijk op de enorme gebeurtenissen uit meerdere eeuwen wetenschappelijke geschiedenis in relatie tot de bijdragen daaraan door Albert Einstein.

Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (8)

Einstein had ook interesse voor watersport, muziek en politiek.

Naast de wetenschappelijke en technische onderwerpen, kozen de auteurs voor het beschrijven van bijzonderheden en feiten uit zijn privéleven. Zo zijn er beschrijvingen over de vrouwen in zijn leven, over zijn woningen, zijn interesse voor watersport en muziek, over zijn politieke meningen, maar ook over vele mythen en legenden rondom zijn persoon.

Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (8) - 2 Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (8) - 3 Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (8) - 4

De samensteller van dit prachtige document bracht vele artikelen samen over de ontmoetingen van Einstein met beroemde collega wetenschappers als Max Planck, Wolfgang Pauli, Hendrik Antoon Lorentz, Paul Ehrenfest en Ernst Mach. Tevens is er in het boek aandacht voor wetenschappers, die veelal gewerkt hebben aan de grondslagen van de wiskunde, fysica en astronomie. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen