Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (7)

14 november 2023

De serie van drie boeken dient tevens als begeleidende catalogus bij de met succes afgesloten tentoonstelling “Albert Einstein - Ingenieur van het Universum” in het Kroonprinsenpaleis en op initiatief van het Max Planck Instituut te Berlijn. Dankzij de ruime medewerking van toonaangevende deskundigen heeft de auteur een waardevol boek kunnen samenstellen.

Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (7)

Albert Einstein - Ingenieur van het Universum

Het boek beschrijft alle hoogtepunten uit het wetenschappelijk werk van Einstein, zoekt en beschrijft vele voorafgaande ontdekkingen en plaatst zijn werk centraal binnen de context van andere interessante personen en hun specifieke verdiensten. De lezer krijgt daarmee tevens een beeld van de geschiedenis van de wetenschap.

Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (7) - 2 Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (7) - 3 Filatelistische aandacht voor: Albert Einstein (7) - 4

Het rijk geïllustreerde boek hoort thuis in de bibliotheek van elke onderzoeker, wetenschapper en technicus en mag niet ontbreken in de bibliotheken van gemeenten, onderwijsinstellingen en onderzoeksinstituten. Tevens geeft de inhoud van dit boek en natuurlijk ook van de twee andere boeken in de serie voor de postzegelverzamelaars heel veel extra informatie over het verzamelthema: Albert Einstein.

In de wereld van de commerciële filatelie wordt in het algemeen snel gereageerd op de bijzondere momenten en gebeurtenissen met het uitgeven van speciaal ontworpen zegels, blokken en fdc-enveloppen. Sommige postadministraties grijpen elk moment aan om met nieuwe ontwerpen de verzamelaars te verrassen.
“Albert Einstein - Ingenieur des Universums: Einsteins Leben und Werk im Kontext”, Jürgen Renn, Wiley-VCH Verlag, 2005, 255 pagina’s, ISBN 3 527 40573 9. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen