Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (3)

16 januari 2021

Uiteindelijk ontdekte hij op 28 september 1928 in het laboratorium bij toeval een heilzame werking van zijn ontdekte stof penicilline, die later leidde tot de beschikbaarheid van het antibioticum penicilline. In 1929 werd zijn wetenschappelijke beschrijving van zijn vondst gepubliceerd en veronderstelde hij, dat het als geneesmiddel gebruikt zou kunnen worden. Van het 1928 tot 1948 bekleedde hij een leerstoel bacteriologie aan de London University.

Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (3)

Alexander Fleming op postzegels

Voor een erkenning van de heilzame werking van penicilline in het gebruik als een geneesmiddel moest Fleming echter nog meerdere jaren geduld uitoefenen voordat in 1940 penicilline als geneesmiddel beschikbaar kwam. Op 4 juli 1944 werd hij geridderd en mocht hij de titel Sir voeren. Filatelisten die kiezen voor het opzetten van een thematische collectie Alexander Fleming kunnen rekenen op een zeer boeiende en leerzame collectie. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (3) - 2 Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (3) - 3 Filatelistische aandacht voor: Alexander Fleming (3) - 4


Gerelateerde artikelen