Filatelistische aandacht voor: Guglielmo Marconi (16)

18 april 2024

De vormgeving en de opmaak van de publicatie “Nikola Tesla - uitvinder” past op uitstekende wijze bij de beschrijving van auteur David Kent over het dramatische en mysterieuze leven van de uiterst intelligente en romantische uitvinder Nikola Tesla (1856-1943). Een boek vol met authentieke feiten en gebeurtenissen rondom het boeiende leven vol elektriciteit en spanning van de baanbrekende uitvinder en wetenschapper, die nog steeds tot de verbeelding spreekt.

Filatelistische aandacht voor: Guglielmo Marconi (16)

Pioniers van de telegrafie

De auteur van een leerzaam en onderhoudend boek heeft samen met de ontwerper ervan een schat aan uitspraken en toelichtingen van Tesla weergegeven in kaders en het geheel aan beschrijvingen en vertellingen aangevuld met foto’s, tekeningen, comics en opmerkelijke meningen over anderen. Nikola Tesla imponeerde bezoekers van de wereldtentoonstelling in 1893 in Chicago met zijn demonstratie van de ongekende mogelijkheden van elektrisch licht.

Filatelistische aandacht voor: Guglielmo Marconi (16) - 2 Filatelistische aandacht voor: Guglielmo Marconi (16) - 3 Filatelistische aandacht voor: Guglielmo Marconi (16) - 4

De lezer krijgt in het boek alles mee over zijn ongelofelijke uitvindingen, zoals het wisselstroomsysteem als basis voor onze huidige elektriciteitsnetwerken en draadloze communicatie. De uitvinder, de rebel en de visionair raakte ondanks zijn grote successen in de vergetelheid en rivalen als Edison en Marconi kregen erkenning voor zijn opmerkelijke doorbraken. Kenmerkend voor Nikola Tesla zijn onder andere zijn voorkeur voor mooie kleding, gokken en voor de betere kringen en zijn excentriciteit en eigenaardigheden. (Wordt vervolgd).


Gerelateerde artikelen