Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde (16)

5 april 2023

Zo beschrijft de auteur de levensloop van deze uitzonderlijke natuurkundige en geeft een zeer lezenswaardig beeld van de successen die Helmholtz mocht meemaken. Hij werd een militaire arts, leraar aan de kunstacademie, professor in de fysiologie, natuurkunde en de anatomie. Met name zijn bijdragen aan de leer van visuele en optische waarnemingen zijn inmiddels wereldberoemd geworden. Hij vond de oogspiegel uit, waarmee het netvlies kan worden bestudeerd.

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (16)

Het zien en visueel waarnemen

Ook had hij een uitgesproken visie over resultaten uit Goethes natuurwetenschappelijke onderzoeken. Zijn contacten en verhandelingen met collega’s als Brewster en Donders geven een duidelijk beeld over zijn briljante kennis over de visuele waarneming. De lezer maakt kennis met zijn vele voordrachten in binnen- en buitenland over de theorie van het zien, het stereozien en over vele natuurkundige onderwerpen. Zijn enorme belangstelling voor de natuurkunde en zijn veelzijdigheid in de algemene wetenschap zijn gedetailleerd en boeiend beschreven. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (16) - 2 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (16) - 3 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (16) - 4


Gerelateerde artikelen