Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde (15)

4 april 2023

Het meesterwerk van biograaf en auteur Leo Koenigsberger met de biografie van de wereldberoemde Duitse natuurkundige Hermann von Helmholtz is in een volledige herdruk verschenen. Dankzij inspanningen van uitgever Thoemmes Press is het oorspronkelijke werk uit 1902 in haar volledigheid voor een breed publiek, instituten, bibliotheken, studenten en wetenschappers beschikbaar. Zeer gedetailleerd beschrijft auteur Leo Koenigsberger het bijzondere leven, gebeurtenissen en het werk van Hermann von Helmholtz.

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (15)

Het zien en visueel waarnemen

Hij werd geboren op 31 augustus 1821 in Potsdam (D). In zijn kinderjaren werd Hermann Ludwig Ferdinand Helmholtz regelmatig getroffen door kinderziekten. Nadat hij vanaf 1830 onderwijs volgde op het gymnasium in Postdam ging het steeds beter met zijn gezondheid en viel zijn intelligentie bijzonder op. Als 16-jarige schreef hij zich al in aan het Friedrich-Wilhelms-Institut in Berlijn voor het volgen van een medische studie en werd chirurg. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (15) - 2 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (15) - 3 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (15) - 4


Gerelateerde artikelen