Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde (12)

31 maart 2023

Elk hoofdstuk met een specifiek gedeelte uit de oogheelkunde van ontstaan tot en met de nieuwste innovatieve operatiemethoden sluit af met een aanvullende literatuurlijst en zorgt absoluut voor vele verrassingen. Het werk en inspanningen van een aantal invloedrijke personen is uitgebreid beschreven, waardoor vakgenoten ook kennis kunnen maken met internationale uitvindingen en ontdekkingen, die bij droegen aan het huidige hoge niveau van onze gezondheidszorg rond onze visuele waarneming. De bijdragen in het boek zijn verdeeld in vijftig hoofdstukken en over tien secties.

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (12)

Het zien en visueel waarnemen

De eerste sectie begint met inleidingen en anatomische achtergronden over het oog. Ook brengt de auteur een overzicht van meerdere oogheelkundigen, die belangrijke bijdragen leverden aan de oogheelkunde. Het kijk- en waarnemingsproces van de mens is uitgebreid behandeld met een bijzondere aandacht voor kleurzienstoornissen (ook wel zogenoemde kleurenblindheid genoemd), de theoretische grondslagen van het licht en de eerste beginselen van oogheelkunde als leervak. Beroemde namen en interessante visies uit dit boeiende vak passeren de revue. De uitvinding van de bril kent overigens een lange weg van het ontstaan tot het hulpmiddel van vandaag. (Wordt vervolgd).

Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (12) - 2 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (12) - 3 Filatelistische aandacht voor: Het oog en oogheelkunde  (12) - 4


Gerelateerde artikelen